عبارت اینترنت اشیا، برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون (Kevin Ashton) مورد استفاده قرار گرفت. او جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، ازجمله اشیای بیجان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند. در آن ابتدا که کوین اشتون عبارت اینترنت اشیا را پایه نهاد، احتمالا تنها استفاده از چیپهای شناسایی مبتنی بر فرکانسهای رادیویی، موسوم به RFID را در ذهن داشت.
پس از گذشت حدود ۱۵ سال، ایدهی بنیادین کیوین اشتون جنبههای عملیتر و گستردهتری به خود گرفته است. اساس داستان این است که دستگاهها (اشیا) در یک پلتفرم عظیم با کمک حسگرهای مختلف به جمعآوری اطلاعات پرداخته و از طریق ترکیبی از تکنولوژیهای ارتباطی زمان خود (بهطور مثال زمانی RFID و زمانی Wi-Fi ) با یکدیگر به تبادل داده بپردازند.
اینترنت اشیا بخشی جداییناپذیر از آیندهی اینترنت است. پروتکلهای ارتباطی جدید هم بهعنوان بنیاد این شبکهی پیچدرپیچ ایفای نقش میکنند. وظیفهی این پروتکلها این است که تعامل و یکپارچگی کامل اشیای مجازی و فیزیکی جهان پیرامونمان را تضمین کنند. کامپیوترها، گوشیها، تلویزیونها، حسگرها، خودروها، یخچالها، حتی بستههای غذا و دارو، در این شبکهی متشکل از اشیا قرار میگیرند. اینفوگرافیک زیر سعی دارد ما را با طراحی و شکل گیری اینترنت اشیا بیشتر آشنا کند.