نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: تخریب خانه های تاریخی به ثبت رسیده ناشی از سیستمی فاسد است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن، احمد توکلی در نشست «اقتصاد مشهد؛ شفافیت و نظارت» اظهار کرد: در تخریب منازل مسکونی اطراف حرم مطهر رضوی چند مورد به چشم می خورد، که از آن جمله می توان به تخریب منازل تحت استبداد، عدم اعتقاد به قواعد علمی، سود محوری، عدم رعایت عدالت و حقوق مردم و تصادفی بودن این فرآیند اشاره کرد.
وی تصریح کرد: طبق منویات رهبری اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد عدالت محور است که با رشد و تولید ناخالص ملی صرف تحقق آن کفایت نمی کند، چرا که عدالت اقتصادی و اجتماعی هم باید در این راستا مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات رهبری، اقتصاد مقاومتی را اقتصادی مردم محور خواند و عنوان کرد: اقتصادی مقاومتی اقتصادی است که اراده، سرمایه و حضور مردم در آن نمایان است البته این اقتصاد دولتی نیست، حال این به معنای آن نیست که دولت هیچ نقشی در پیاده سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی نداشته باشد.
توکلی با تاکید بر شفاف سازی در امور اقتصادی یادآور شد: شفاف سازی آرامش را برای فعالین اقتصادی فراهم می کند، حال اگر این شفاف سازی به درستی صورت نگیرد اقتصاد شکننده خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با طرح این سوال که مقاومت اقتصادی چیست؟ افزود: اصطلاح انعطاف اقتصادی در مقابل اقتصاد شکننده باب شد، حال شکنندگی اقتصادی به مثابه یک مرض و مقام سازی اقتصاد همچون معالج کننده آن مرض است، به عبارتی دیگر اقتصاد باید در برابر تکانه های اقتصادی، ساختاری و بلایای طبیعی مقاوم سازی شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اعتماد بین مردم و دولت و اعتماد بین مردم و مردم رابطه مستقیمی با سرمایه اجتماعی دارد، ادامه داد: اگر مطلوب ترین سیاست های اقتصادی در دست افراد مومن، وطن دوست، عاقل، با تدبیر، پاکدست، اهل مشورت، معتقد به مردمسالاری، آزاد و قانون گذار باشد نتایج قطعا متفاوت از زمانی خواهد بود که همین سیاست ها در دست نا اهلان باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه صرف سیاستگذاری اقتصادی مطلوب مقاوم سازی اقتصاد صورت نمی گیرد، خاطرنشان کرد: مدل رایج در اداره کشور مدل نئو کلاسیک مورد حمایت نهادهای بین المللی بود که نه رشد مداوم و نه اهداف عدالت خواهانه اسلامی را در پی داشته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این تئوری که هدف دولت دفاع و تضمین حق مالکیت فردی است و هدف بخش خصوصی حداکثر سازی سود است با قانون اساسی ما سازگار نیست، یاداور شد: غربی ها هم این تئوری را در تضاد با دموکراسی می دانند و از روی واقعیت بر این مساله واقف هستند.
توکلی تخریب خانه های تاریخی به ثبت رسیده ناشی از سیستمی فاسد دانست و عنوان کرد: اگر در صورت وقوع زلزله این ساختمان ها لطمه ببینند، دوباره بازسازی می شوند نه آن که مورد تخریب قرار گیرند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه فقر مطلق، شکاف طبقاتی، سلطه زر، زور و تزویر، زیر سوال رفتن استقلال و تمامیت ارضی کشور را از جمله تبعات فساد سیاسی عنوان کرد و یادآور شد: فساد سیاسی دین و ایمان مردم را از بین می برد، به طور مثال هزینه کردن برای کاندید انتخاباتی یعنی همان پیش خرید نفوذ که این امر مصداق آشکاری از مبارزه با فساد است.
وی تصریح کرد: فساد سیستمی به مرحله ای از فساد گفته می شود که طی آن دستگاه های مبارزه با فساد خود آلوده شوند، همان گونه که نمایندگان مجلس طی دوره گذشته به فساد اقتصادی آلوده شدند که بیشتر آنان هم از جنس اصول گراها بودند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تا زمانی که فساد سیاسی تداوم داشته باشد نه اقتصاد کشوری نه اقتصاد استانی و نه اقتصاد شهری اصلاح خواهد شد، افزود: جرائم یقه سفیدان به مراتب خطرناک تر از جرائم یقه آبی ها است، بعضا یقه سفیدان به خاطر جرائم شان تحت تعقیب قرار نمی گیرند.
توکلی فقدان نهادهای مردمی ناظر بر دولت را یکی از ضعف های حاکم بر کشور دانست و عنوان کرد: هر چه میزان نظارت بر اقدامات مسئولین تحت نظارت بیشتر باشد تخلف کم تری خواهد بود و این نظارت یک اثر پیشگیرانه خواهد داشت.