شهرآرا- ۲۷ اردیبهشت ۹۴- کد خبر : 50822
معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور با اشاره به اینکه اگر امروز به گذشته بازگردیم و اقدامات را مرور کنیم، متوجه میشویم اقدامات گذشته برمبنای سند چشمانداز نبوده است، بیان کرد: امروز ساختوسازهای اطراف حرم نسبت به بارگاه منور امامهشتم(ع) بهمنزله سایهاندازی حاشیه بر متن است.
بهگزارش شهرآرا آنلاین، معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در نخستین نشست هماندیشی شهر معنوی ثامن اظهار کرد: داشتن چشمانداز و هدف، نخستین قدم برای رسیدن به نقطهای مشخص و هدف نهایی است.
پیروز حناچی با بیان اینکه هویت شهری را بهعنوان یک مزیت باید تبدیل به فرصت کنیم، افزود: متاسفانه امروز بهدلیل نبود چشماندازی روشن و برنامهریزیهای نادرست، شاهد هستیم که از بافت قدیمی کلانشهر مشهد چیزی باقی نمانده و حتی آثار بافت تاریخی آن نیز تخریب شده است.
وی بیان کرد: نبود چشمانداز مشترک برای پایبندی تمام گروههای ذینفع در جهت رسیدن به هدف، بزرگترین مشکل کلانشهر مشهد است.
حناچی با اشاره به اینکه در همه جای ایران اگر آجری روی آجر گذاشته شود، باید از کمیسیون ماده٥ تاییدیه گرفته شود، بیان کرد: متاسفانه این موضوع در منطقه ثامن منقطع شده که تلاش خواهیم کرد تا یکپارچهسازی صورت گیرد.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ابراز کرد: در گذشته ٨٥درصد سرمایهگذاریهای شهرسازی استان در مشهد انجام میگرفت که این امر موجب شد تا معضلات متعددی ازجمله حاشیهنشینی بهوجود آید که زیبنده یک شهر جهانی نیست.وی عنوان کرد: امروزه شهرهایمان معضلاتی داشته که از حوزه نفوذ شهرداریها فراتر رفته و متاسفانه مشهد نیز به این مرحله رسیده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این نشست گفت: سازمان آیسسکو بهدنبال برجستهسازی توانمندیها و استعدادهای کشورهای مسلمان است که یکی از برنامههای آن معرفی مشهد بهعنوان پایتخت معنوی جهان اسلام در سال٢٠١٧ است که اجلاس جهانی کشورهای اسلامی نیز در آن سال در مشهد برگزار خواهد شد.
نصرا... جهانگرد افزود: باید از ظرفیت انتخاب مشهد بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام درراستای معرفی هویت و تاریخ فرهنگی این کلانشهر به جهانیان بهرهبرداری کرد.
وی در ادامه با اشاره به راهاندازی پژوهشکده شهر معنوی ثامن اظهار کرد: این پژوهشکده دو پروژه مهم توسعه بافت پیرامون حرم مطهر رضوی و هوشمندسازی شهر مشهد را دنبال میکند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه از مدتی پیش مدیریت منطقه ثامن مشهد با توجه به نیاز در امر پژوهش تصمیم گرفت از متخصصان برای مشورت و همفکری دعوت کند، افزود: پس از بررسیها نتیجه برآن شد تا کارگروهی با حضور نخبگان درقالب پژوهشکده تخصصی راهاندازی شود که این امر با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف انجام شد.وی مهمترین اقدام در فاز اول فعالیتهای پژوهشکده را انسجامدادن به گروههای مطالعاتی حول محور شهر مقدس مشهد عنوان کرد و ادامه داد: این اقدام خوشبختانه بهخوبی انجام شد، ضمن اینکه دولت جدید هم بهدرستی وارد موضوعات مرتبط با شهر مشهد شده است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور هم در این هماندیشی گفت: متاسفانه به دفعات متعدد تاکنون درمورد معماری اسلامی سخنها گفته شده و در برنامههای پنجساله نیز بر معماری و شهرسازی اسلامی تاکید شده است.
محمد بهشتی با ابراز تاسف از اینکه هنوز تعریف درستی از این واژه در دست نیست و ابهام فراوانی در این زمینه وجود دارد، افزود: حتی صاحبنظران در این زمینه به نتیجهای نرسیدهاند و متاسفانه شهرسازی اسلامی، ما را یاد چیزی نمیاندازد و معنایی را در ذهن ما تداعی نمیکند.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسانرضوی نیز در این نشست در سخنانی گفت: توسعه استان از طریق کریدور زیارت با جدیت در دستورکار قرار گرفته است.
محمدحسن واحدی با بیان اینکه داشتن پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مستلزم ترویج فرهنگ رضوی است، گفت: باید سعی کنیم این فرهنگ در زندگی مردم و در رگهای جامعه نفوذ کند.
وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون برای موضوع انتخاب مشهد بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال٢٠١٧ هیچ کاری انجام نشده است و جلساتی هم که در این زمینه تشکیل شده، نمود عینی نداشته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانرضوی با بیان اینکه مدل اجرایی پایتخت فرهنگی را دراختیار نداریم، افزود: طراحی این مدل توجه مدیران اجرایی دولت و مشارکت نخبگان را میطلبد که باوجود زمان کم، تعجیل در اقدامات عملیاتی ضروری خواهد بود.وی عنوان کرد: براساس ماده١٢ قانون برنامه پنجم توسعه، مطالعات کمی و کیفی زیارت در استان خراسانرضوی در هفت بخش انجام شده و در مرحله تحلیلگیری توسط مشاوران است.واحدی خاطرنشان کرد: معاونت هماهنگی امور زائران استانداری خراسانرضوی آمادگی خود را برای اجرای برنامههای مورد توافق با پژوهشکده جهت اجرای مناسب برنامههای پایتخت معنوی جهان اسلام در سال٢٠١٧ اعلام میکند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانرضوی هم در این نشست از بازنگری در طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی خبر داد و افزود: امیدواریم با بازنگری در این طرح و ایجاد سازوکارهای جدید، در مسیر جدید گامهای موثری برداریم.
محمد مقدوری تصریح کرد: در نشستهای برگزارشده در سطح استان، سه گام برای بهسازی بافت اطراف حرم با رویکرد حفظ هویت تاریخی این منطقه تعیین شده است که در دستورکار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: تغییر مشاور طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی درحال انجام است و بهزودی با نهاییشدن این موضوع، بازنگری در طرح انجام خواهد شد