در افق 20 ساله مشهد مقدس به جهان شهر تبدیل می شود

  • چاپ
  • ایمیل
  • دسته : اصلی ,
  • منتشر شده در :
  • آخرین به روز رسانی در :

خبرگزاری مهر- شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴- شناسه خبر: 2581640

به گزارش خبرنگار مهر،  نصرالله جهانگرد عصر جمعه در نخستین نشست هم اندیشی پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن با اشاره به اینکه مشهد در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی خواهد شد گفت: کارشناسان و دست اندرکاران داخلی تصمیم دارند در سال ۲۰۱۷ یک تثبیت هویت و اثر بخشی فرهنگی و تمدنی و همچنین تعامل جهانی و توسعه تمدنی پیشرفته را به نمایش بگذارند.

وی گفت: در برنامه بیست ساله چشم انداز مشهد به عنوان جهان شهر دیده شده و از این رو در مشهد برنامه ها و اقداماتی برای هوشمند سازی شهر و همچنین تثبیت و تقویت مسایل مربوط به معماری ایرانی اسلامی در این برنامه در نظر گرفته شده است.

رییس هیئت موسس پژوهشکده ثامن اظهار کرد: کارشناسان و مسئولان همواره به مشهد به عنوان یک نقطه کانونی استراتژیک در تفکر اسلامی و فرهنگ ایرانی اسلامی نگاه کرده اند و از این رو به داشتن یک مدل و اساسنامه برای جهانی شدن این شهر توافق نظر دارند.

به گفته معاون وزیر فناوری و اطلاعات و ارتباطات نبود یک چشم انداز واحد یک برنامه معین و اساسنامه یا الگویی مشخص برای اقدامات لازم که در واقع ملاک و محور تمام برنامه ها اعم از برنامه های عمده و برنامه های تحت آن نقشه باشد دغدغه ای اساسی عنوان کرد.

وی در این خصوص گفت: تمام نظرات کارشناسان و مسئولان در قالب یک مجموعه جمع بندی پیشنهادی برای تصمیم گیری ارایه می شود تا بتوان بر مبنای آن شورای راهبردی را تقویت کرده و در کنار آن از ظرفیت ملی و استانی بهره گرفت.

وی در ادامه به چگونگی کنترل تراکم جمیعت زایر و نیز تسهیل زیارت و مدیریت آن پرداخت و گفت: کارهای مقدماتی برای بهبود زندگی، تلاش و کسب و کار حوزه ثامن در نظر است که در این راستا ایجاد بستر ارتباطی پر ظرفیتی پیش بینی شده است.

 وی گفت:در بخش نخست و برای کارهای عاجل گروهی مطالعاتی در پژوهشگاه ثامن با مشارکت پژوهشکده دانشگاه شریف کار مطالعه تدوین شهر الکترونیک و شهر هوشمند مشهد را در حال تکمیل و تدوین دارند.

وی اظهار کرد: در حرم به علت وسیع بودن صحن ها اشکالاتی در برقراری ارتباط پیش می آید اما پیرو این طرح اقدامات مقدماتی آزمایش فنی نیز انجام شده  و در ادامه از سه اپراتور نیز درخواست همکاری شده است.

نصرالله جهانگرد با این توضیح که در پروژه هوشمند شهر مشهد اصل را بر فراهم کردن خدمات فنی بر محور ارتقای کیفیت زیارت و معنویت گذاشته ایم اذعان کرد: با تشکیل پژوهشکده ای چند وجهی تلاش داریم با همکاری دانشگاهیان شهر مشهد بعد فرهنگی را نیز زنده نگاه داریم.

وی افزود: به زودی برنامه های کامل مدل سازی برای شهر هوشمند منتشر می شود که بتواند مرجعی باشد برای اقدامات مختلفی که در این خصوص قرار است انجام شود.

جهانگرد با اشاره به این که مشهد به جهت حاشیه نشینی در موضع اتهام بیشتر نسبت به دیگر کلان شهرهاست ابراز امیدواری کرد: امید می رود با عقل جمعی واحد بهتر بتوانیم با رویکرد درست از ظرفیت های تکنولوژیک جدید استفاده کنیم زیرا ابزارهای تکنولوژی جدید در کنار روش درست است که بهترین ها به شمار می آید و با روش های نادرست تکنولوژی جدید جز نمادهایی فیزیکی نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه تعیین پایتخت فرهنگی جهان اسلام توسط سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی کشورهای اسلامی از سال ۲۰۰۵ میلادی با انتخاب مکه مکرمه به عنوان نخستین پایتخت فرهنگی جهان اسلام آغاز شد و از آن سال تا کنون ۲۷ شهر از کشورهای جهان اسلام این عنوان را برای یک سال به خود اختصاص داده اند.

انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام یکی از مصوبات اجلاس سال ۲۰۱۰ سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی(آیسسکو) در باکو است. در آن اجلاس اعضا برای تعیین پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ میلادی تصمیم گیری کردند و به این ترتیب مقرر شد در سال ۲۰۱۷ میلادی برابر با دی ماه ۱۳۹۵ تا دی ماه ۱۳۹۶ مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را در میان کشورهای آسیایی غیرعرب داشته باشد.