مهم‌ترین اقدام پژوهشکده ثامن، انسجام گروه‌های مطالعاتی مشهد است

  • چاپ
  • ایمیل
  • دسته : اصلی ,
  • منتشر شده در :
  • آخرین به روز رسانی در :

خبرگزاری فارس- شماره : 13940225001017 - 94/02/25

استفاده از نخبگان در اعتلای فرهنگی کلانشهر مذهبی مشهد رسالت پژوهشکده ثامن است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی پژوهشکده ثامن، نصرالله جهانگرد در نشست هم‌اندیشی پژوهشکده نوین شهر معنوی مشهد اظهار داشت: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی (آیسسکو) که به نوعی یونسکو کشورهای اسلامی قلمداد می‌شود با هدف توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی چهار محور اساسی میراث و هویت، تنوع فرهنگی، گفت‌وگوی تمدن‌ها و فناوری و انتقال اطلاعات را بر اساس هویت جوامع اسلامی مورد نظر قرار داده و بر این اساس به دنبال برجسته‌سازی توانمندی‌ها و استعدادهای کشورهای مسلمان است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری افزود: در ادامه برنامه‌های این سازمان شهر مشهد در سال 2017 به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام انتخاب شده و اجلاس جهانی کشورهای اسلامی نیز در آن سال در مشهد برگزار می‌شود.

جهانگرد اضافه کرد: دو پروژه مهمی که پژوهشکده دنبال می‌کند یکی طرح توسعه بافت پیرامون حرم مطهر رضوی و دیگری هوشمندسازی شهر مشهد بوده است.

وی ادامه داد: از مدتی قبل با توجه به نیاز در امر پژوهش، بنا شد از مجموعه‌ای از متخصصان برای مشورت و هم فکری دعوت به عمل آید و پس از بررسی‌ها نتیجه بر آن شد کارگروهی با حضور نخبگان در قالب پژوهشکده تخصصی راه‌اندازی شود و این مهم با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف انجام شد.

مهم‌ترین اقدام در فاز اول فعالیت‌های پژوهشکده را انسجام دادن به گروه‌های مطالعاتی حول محور شهر مشهد عنوان کرد.

وی ایجاد پژوهشکده ثامن را نتیجه و محصول این تلاش‌ها و نیاز واقعی طرح‌های عمرانی و اجرایی شهر مشهد خواند و از همه پژوهشگران و نخبگان شهر مشهد خواست در این راستا به مدد این مرکز علمی بیایند.

 

ابتدا شاخص‌ها را بشناسیم بعد پایتخت فرهنگی بسازیم

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز بر لزوم ارائه تعریف مشخص از شهر اسلامی تاکید کرد.

سید محمد بهشتی گفت: تاکنون به دفعات در مورد معماری اسلامی سخن‌ها گفته شده و در برنامه‌های پنج ساله هم بر معماری و شهرسازی اسلامی تاکید شده است، اما متاسفانه هنوز تعریف درستی از این واژه در دست نیست و ابهام فراوانی در خصوص آن مطرح است.

وی ادامه داد: حتی صاحب‌نظران در این زمینه به اجماع نرسیده‌اند، و در واقع اصطلاح شهرسازی اسلامی ما را یاد چیزی نمی‌اندازد و معنایی را در ذهن ما تداعی نمی‌کند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه تمام معماری سنتی و اسلامی در شهرهای ما به دست خودمان تخریب و با معماری مدرن جایگزین شده است، گفت: امروز آنچه داشته‌ایم از دست داده‌ایم و به گذشته خود پشت کرده‌ایم.

بهشتی تاکید کرد: پایتخت جهان اسلام شدن فرصتی است برای مشهد و کشور، تا به اصلاح امور مبادرت ورزیم و تا جایی که می‌توانیم همه نیازهای شهر فرهنگی معنوی را بسازیم.