خبرگزاری فارس- 94/02/25 - شماره: 13940225000781
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: مشهد میتواند منشأ تدوین اساسنامه پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حسن بلخاری عصر امروز در نخستین نشست هماندیشی پژوهشکده شهر معنوی ثامن در ارتباط با انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 اظهار داشت: انتخاب پایتخت فرهنگی برای نخستین بار در اروپا اتفاق افتاد و نخستین شهری که به این عنوان انتخاب شد آتن بود، در اتحادیه اروپا بر اساس روال معمول با انتخاب شهر به عنوان پایتخت فرهنگی فرصت یک ساله به شهرها داده میشود تا ظرفیتهای فرهنگی خود را تبلیغ کنند که البته مباحث اقتصادی و جذب سرمایهگذار میتواند یکی از اهداف باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: به دنبال این مساله آیسسکو انتخاب پایتخت فرهنگی جهان اسلام را کلید زد و تاکنون شهرهای بسیاری به این عنوان انتخاب شدهاند.
بلخاری ادامه داد: این نکته که مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 به مدت یک سال میتواند ظرفیتهای فرهنگی خود را به جهان عرضه کند، ما را خشنود نمیکند چراکه همیشه به دنبال بنیادگذاری و تعریف الگو برای جهانیان بوده و هستیم.
وی اظهار داشت: مشهد میتواند منشأ تدوین اساسنامه پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد تا با تدوین این اساسنامه ویژگیهای انتخاب شهرها برای این عنوان مشخص شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: متاسفانه تاکنون شهرهایی که به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شدهاند ویژگیهای منحصر به فرد نداشتهاند.
این مسئول در پایان متذکر شد: حضور میلیونی زائران در مشهد یکی از ویژگیها و هویتهای فرهنگی این کلانشهر مذهبی است که باید در سال 2017 به جهان عرضه شود.