دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری: اصلاح وضعیت فعلی مشهد نیازمند نگاه نقادانه و نقدپذیری است

  • چاپ
  • ایمیل
  • دسته : اصلی ,
  • منتشر شده در :
  • آخرین به روز رسانی در :

صبح مشهد-  تاریخ:1394/02/25 -  شماره خبر:15

وی بزرگترین مشکل مشهد را نبود چشم انداز مشترک برای پایبندی تمام گروههای ذینفع در این شهر دانست و گفت: در اوضاع امروز هم نمی توان امیدی به دستیابی به چشم انداز مشترک داشت.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور با تاکید بر ضرورت نگاه نقادانه در بررسی معضلات شهرسازی مشهد خواستار نقدپذیری مسئولین در روند اصلاح مشکلات این شهر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده ثامن، دکتر پیروز حناچی در نشست هم اندیشی پژوهشکده شهر معنوی ثامن با بیان این مطلب گفت: سوال پرسیدن، ما را به سمت جواب هدایت می کند. ما نیز اگر می خواهیم به نقطه مشخص برسیم هدف را باید تبیین کنیم و در واقع داشتن چشم انداز و هدف، قدم اول است.

وی افزود: اصلی ترین اتفاقی که افتاده این است که ما متاسفانه هویتهایمان را تبدیل به فرصت نکردیم و بافت قدیمی شهرهای مشهد، توس و ... را که در اختیار داشتیم اکنون چیزی از آنها باقی نمانده است.

حناچی ادامه داد: متاسفانه در مشهد حتی آثار بافت تاریخی هم تخریب شده است.

معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه در همه جای ایران اگر آجری روی آجر گذاشته شود باید از کمیسیون ماده 5 تایید گرفته شود، گفت: متاسفانه این موضوع در منطقه ثامن منقطع شده است و ما در تلاش هستیم که یکپارچه سازی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با رفتن به سمت شهر جهانی باید به گونه ای عمل کنیم تا خرد جمعی از آن دفاع کند، خاطرنشان کرد: در گذشته 85 درصد سرمایه گذاری های شهرسازی استان در مشهد انجام می شد که این فی نفسه یک تهدید است و سبب معضلاتی متعددی از جمله حاشیه نشینی شده است که زیبنده یک شهر جهانی نیست.

وی بزرگترین مشکل مشهد را نبود چشم انداز مشترک برای پایبندی تمام گروههای ذینفع در این شهر دانست و گفت: در اوضاع امروز هم نمی توان امیدی به دستیابی به چشم انداز مشترک داشت.

وی با تاکید بر دوری از اشتباهات گذشته، ادامه داد: به نظر من سرمایه گذاری دولت کم نبوده ولی برای همگرایی و دستیابی به پیشرفت باید بردارهای صعودی را هم جهت کنیم.

حناچی بر لزوم تعریف پروژه های پایلوت در مشهد تاکید کرد و گفت: عارضه هایی که اینجا در شهر دیده می شود در اروپا هم به چشم می خورد اما اشکال ما در این است که از این مشکلات درس نمی گیریم.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری نقش نهادهای اجتماعی را در این قضیه مورد توجه قرار داد وگفت: در کشورهای اروپایی علاوه بر حاکمیت، نهادهای اجتماعی مشارکت فعال دارند و جلوی انجام برخی پروژه ها را می گیرند.

وی اضافه کرد: در دوره جدید یکپارچگی را از دور حرم تا سایر مناطق تعقیب خواهیم کرد و تمام ساخت و ساز ها باید در کمیسیون ماده 5 بررسی شود. ضمن اینکه دستگاه های حاکمیتی و زیربنایی و نهادهای اجتماعی هم باید در زمینه خردجمعی فعالیت داشته باشند.

حناچی خاطرنشان کرد: باید فضایی را برای کلان شهرهایمان تعریف کنیم چرا که امروزه شهرهایمان از برخی معضلات رنج می برند که از حوزه نفوذ شهرداری ها فراتر رفته و مشهد نیز به این آستانه رسیده است.