پایگاه خبری آفتاب- کد خبر: ۲۹۷۳۱۵- تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴
معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: در شهر مشهد آثار بافت تاریخی نابود شده زیرا هویتهایمان را تبدیل به فرصت نکردیم لذا بافت قدیمی شهرها در حال نابودی است.
پیروز حناچی روز جمعه در 'نشست هم اندیشی پژوهشکده شهر معنوی ثامن' در مشهد افزود: در همه جای ایران اگر آجری روی آجر گذاشته شود باید از کمیسیون ماده پنج تایید گرفته شود اما این موضوع در منطقه ثامن مشهد انجام نمی شود.
وی با تاکید بر ضرورت نگاه نقادانه در بررسی معضلات شهرسازی مشهد خواستار بررسی ساخت و سازهای اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) در کمیسیون ماده پنج وزارت راه و شهرسازی شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در دوره جدید، یکپارچگی را از دور حرم مطهر امام رضا(ع) تا سایر مناطق تعقیب خواهیم کرد لذا تمام ساخت و سازها باید در کمیسیون ماده پنج بررسی شوند.
وی تاکید کرد: برای دستیابی به یک نقطه ایده آل باید نگاهی نقادانه نسبت به وضعیت کنونی شهر مشهد داشت.
حناچی افزود: در گذشته 85 درصد سرمایه گذاریهای شهرسازی خراسان رضوی در مشهد انجام می شد که این فی نفسه یک تهدید است و سبب معضلات متعددی از جمله حاشیه نشینی شده که زیبنده یک شهر جهانی نیست.
وی بزرگترین مشکل مشهد را نبود چشم انداز مشترک برای پایبندی تمام گروههای ذینفع در این شهر ذکر و بیان کرد: در اوضاع امروز هم نمی توان امیدی به دستیابی به چشم انداز مشترک داشت.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران نقش نهادهای اجتماعی را در این موضوع مورد توجه ذکر و بیان کرد: در کشورهای اروپایی علاوه بر حاکمیت، نهادهای اجتماعی مشارکت فعال دارند و جلوی انجام برخی پروژه ها را می گیرند.
وی گفت: باید فضایی را برای کلانشهرها تعریف کنیم زیرا امروزه شهرهایمان از برخی معضلات رنج می برند که از حوزه نفوذ شهرداریها فراتر رفته و مشهد نیز به همین آستانه رسیده است.
معاون امور زائرین استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اگر بخواهیم پایتخت فرهنگی جهان اسلام را به شایستگی داشته باشیم باید ترویج فرهنگ رضوی سبب ساز نفوذ این فرهنگ در زندگی مردم و در رگهای جامعه باشد.
محمدحسن واحدی افزود: مدل معماری اسلامی مدون و اجرایی در دسترس نیست لذا برای آینده باید مدل معماری شهرسازی مطلوب در دانشگاهها تدوین و بازنگری شود.
وی در ادامه گفت: به استناد برنامه پنجم توسعه مطالعات کمی و کیفی زیارت در خراسان رضوی در هفت بخش انجام شده و در مرحله تحلیل گیری توسط مشاورین است.
کمیسیون ماده پنج به استناد ماده پنج قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به منظور بررسی و تصویب طرحهای تفصیلی و شهری و تغییرات بعدی آن در هر استان مرکب از استاندار، مدیرکل راه و شهرسازی، شهردار، رییس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل میراث و فرهنگی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان و رییس شورای اسلامی شهر است.
کلانشهر مشهد با 328 کیلومترمربع مساحت و سه و نیم میلیون نفر جمعیت سالانه پذیرای حدود 25 میلیون زائر است.s