رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی و صنایع دستی: ابتدا شاخص ها را بشناسیم بعد پایتخت فرهنگی بسازیم

  • چاپ
  • ایمیل
  • دسته : اصلی ,
  • منتشر شده در :
  • آخرین به روز رسانی در :

پایگاه خبری صبح مشهد-  تاریخ:1394/02/25  - شماره خبر:16

پایتخت جهان اسلام شدن فرصتی است برای مشهد و کشور تا به اصلاح امور مبادرت ورزیم و تا جاییکه می توانیم همه نیازهای شهر فرهنگی معنوی را بسازیم.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور بر لزوم ارائه تعریف مشخص از شهر اسلامی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده ثامن، سید محمد بهشتی در تشریح این مطلب گفت: تاکنون به دفعات در مورد معماری اسلامی سخن ها گفته شده و در برنامه های 5 ساله هم بر معماری و شهرسازی اسلامی تاکید شده است. اما متاسفانه هنوز تعریف درستی از این واژه در دست نیست و ابهام فراوانی در خصوص آن مطرح است.

وی ادامه داد: حتی صاحبنظران در این خصوص به اجماع نرسیده اند و در واقع اصطلاح شهرسازی اسلامی ما را یاد چیزی نمی اندازد و معنایی را در ذهن ما تداعی نمی کند.

بهشتی افزود: از مبعث رسول اکرم(ص) تا امروز، زندگی ایرانیان مبتنی بر دین ورزی بوده و همه امور زندگی مردم این کشور نیز براساس اصول دین اسلام بنا نهاده شده است. اما در دوره جدید، معاصر شدن و مدرن شدن یکی شد و این باعث شد از داشته های خود و معماری اسلامی فاصله بگیریم.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور با اشاره به اینکه تمام معماری سنتی و اسلامی در شهرهای ما بدست خودمان تخریب و با معماری مدرن جایگزین شده است، گفت: امروز آنچه داشته ایم از دست داده ایم و به گذشته خود پشت کرده ایم.

بهشتی تاکید کرد: پایتخت جهان اسلام شدن فرصتی است برای مشهد و کشور تا به اصلاح امور مبادرت ورزیم و تا جاییکه می توانیم همه نیازهای شهر فرهنگی معنوی را بسازیم.