خوارزمی در نوزدهمین نشست‌ تخصصی «قصة شهر» مطرح کرد: شهر بستری برای توسعة اقتصاد دانش‌بنیان است

  • چاپ
  • ایمیل
  • دسته : قصه شهر ,
  • منتشر شده در :
  • آخرین به روز رسانی در :

امیدعلی خوارزمی، عضو هیئت علمی گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه فردوسی در نوزدهمین نشست‌ تخصصی «قصة شهر» که با موضوع «شهر دانش و چالش‌های آن در ایران» در پژوهشکدة ثامن برگزار شد، گفت: شهر بستری برای توسعة اقتصاد دانش‌بنیان است که در مدل ارائه‌شده برای تحقق شهر دانش سه فاکتور فرهنگ به اشتراک‌گذاشتن دانش، شبکه‌های توسعة فناوری و طراحی شهری مناسب ذکر شده است.

خوارزمی بحث خود را با انواع رویکردها در اقتصاد جهان آغاز و تصریح کرد: اقتصاد امروز کشورهای توسعه‌یافته مبتنی بر نوآوری است. وی افزود: دانش در دانشگاه‌ها تولید می‌شود، اما این تازه آغاز کار است و باید جهت تکمیل فرآیند، از دانش به اختراع رسید و سپس با تجاری‌سازی ایده است که نوآوری تحقق می‌یابد و در این راستا دفاتر ارتباط دانشگاه با صنعت و پارک‌های علم و فناوری از جمله نهادهای تسهیل‌گر به شمار می‌آیند.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تحقق شهرهای دانش را شناخت مزیت‌های رقابتی منطقه‌ای معرفی کرد و با بیان اینکه در سند چشم‌انداز 1404 ایران نیز مبنای توسعة دانش عنوان شده، یکی از موانع مهم تحقق شهر دانش در ایران را نبود سازوکارهای مناسب جهت حفظ و رعایت حقوق مالکیت معنوی ایده دانست.

وی در پایان یادآور شد: طرح‌ها باید متولی اجرایی داشته باشند و مدیریت به سمت یکپارچگی برود، چراکه ارکان تصمیم‌گیری چندگانه‌اند، ساختارها باید بازبینی و اصلاح شود و اعتماد در تمام سطوح ایجاد گردد؛ اعتماد سازمانها به مردم، به خودشان واعتمادشان به دولت.