پایگاه خبری تحلیلی قدس آنلاین- چهارشنبه 9 دی- کد خبر: 332167
مدیر گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با تدکید بر اینکه پایتخت فرهنگی صرفا بازیابی تاریخی نیست گفت: حضور حضرت رضا (ع) و اهمیت مسئله فرهنگ شیعی، از ظرفیتهایی است که در مشهد بدان توجهی نشده است، در حالیکه در جهان اسلام سعی بر استفاده از این ظرفیتها است.
به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن، دکتر هادی خانیکی گفت: خراسان بزرگ به عنوان سازنده بخشی از فرهنگ و تمدن ایران و اسلام، تاکنون به طور شایسته در نظر گرفته نشده است.
عضو شورای علمی گروه مطالعاتی فرهنگی اجتماعی پژوهشکده ثامن با اشاره به اینکه از شش منظر مطالعاتی میتوان به طرح خراسان بزرگ نگاه کرد گفت: در ابتدا باید خراسان را از منظر «خراسان؛ خاستگاه تمدن انسانی» نگاه کرد. وی افزود: پس از آن می توان از منظر «خدمات ایران و اسلام» که نقطه ظهورش در خراسان است به این مسئله نگاه کرد. سوم، از منظر «مکاتب اندیشه و دانش و هنر» است که در خراسان بزرگ شکل می گیرد. چهارم، منظر تقسیمبندی «سازندگان اندیشه» مثلا در حوزه عرفان، شعر، فلسفه و فقه است. تا مشخص شود هرکدام از سرآمدان فرهنگی ایران به کدام منطقه تعلق دارند. پنجم، منظر «خراسان در رویارویی با تحولات تاریخی» مثل حمله مغول میباشد. ششمین منظر نیز «خراسان با محوریت مشهد» است. بنابراین میتوان از این شش منظر نگریست و روی این طرح مطالعه کرد.