تابناک رضوی- 19 دی 94- کدخبر: 160567
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در آیسسکو فرهنگ مغفول مانده که باید اصلاح شود و باید شرایطی ایجاد شود که وقتی میگوییم مشهد 2017 پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مشخص شود که این پایتخت چه شاخصه و ویژگیهایی دارد.
به گزارش تابناک رضوی، دکتر حسن بلخاری اظهار کرد : گرایش به رشتههای میانرشتهای در نظام آموزشی جهان افزایش پیدا کرده است و پژوهشکده نوینشهر معنوی ثامن میتواند به یکی از قطبهای اصلی تحقیقات میانرشتهای در کشور تبدیل شود.
دکتر حسن بلخاری با تأکید بر اینکه شهر مشهد با توجه به ظرفیتهای زیادش نیاز به پژوهشکدههایی متنوع دارد، ادامه داد: پژوهشکده نوینشهر معنوی ثامن میتواند تبدیل به تأثیرگذارترین پژوهشگاه مطالعات میانرشتهای در کشور شود.
مدیر گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی پژوهشکده نوینشهر معنوی ثامن با اشاره به رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 میلادی گفت: مشکلی که ما مسلمانان علیرغم سابقه درخشانی که در حوزه تحقیقات داریم، این است که قادر نیستیم فیزیک و متافیزیک را جمع کنیم و مبانی معنوی شهر را با ساختار فیزیکی شهر ارتباط دهیم.
بلخاری تاکید کرد: اکنون نیاز به پژوهشها و طرحهای بنیادین برای مشهد برای استفاده بهتر از این فرصت عظیم اسلامی بیش از پیش احساس می شود.
وی افزود: مشهد علیرغم ظرفیتهای عظیم خود، بینالمللی نشده است و اکنون فرصتی به وجود آمده است که این شهر خود را در جهان اسلام مطرح کند، لذا باید از این فرصت برای احیای ذخایر و پتانسیل عظیم فرهنگی استان خراسان استفاده کرد.
وی با توضیح اینکه آیسسکو تعریف روشنی از فرهنگ ندارد گفت: در اروپا وقتی شهرهایی را به عنوان پایتخت فرهنگی انتخاب میکنند تبلیغات وسیعی درباره شناسایی تاریخی، فرهنگی و تمدنی آن شهر در اروپا صورت میگیرد، تا جایی که سرمایهگذاران مختلف توجهشان جلب میشود و همین مسئله «فرهنگ» عاملی برای بازسازی و رشد آن شهر میشود.